RSS

Ugle cardigan


Nåh men jeg ElSKER Ravelry! EEEEEEEEEEEEEEEEEELSKER DET!
For se hvad jeg lige fandt!
Den sagnomspunene Owls sweater som cardigan!
Årh hvad årh hvad ÅRH HVAD! :D

Havde egenligt tænkt mig at give Owls en ny chance og så lave den igen, uden indtagninger så jeg slap for de der buler der kom bagpå. Endte med at pille min oprindelige udgave af den op, så garnet har bare ligget og gloet lige siden.

Det bliver der lavet om på i dag. Lige så snart jeg har lavet det her indlæg færdigt, hopper jeg over og slår op til den igen, men denne gang bruger jeg Jenny Willknitt's modificationer så den bliver til en cardigan i stedet. For har aldrig strikket en cardigan og vil helt sikkert bruge den 10 gange mere, end hvis jeg lavede sweateren.
For den er jo yyyyyyyyyyyyndig :-D

Ravel-link til Owls Cardigan :)

Purl Beret

DSC01378

Lige et lille hurtigt stykke strik jeg har været et par dage om. Purl Beret fra Purl Bee. Super enkel, super hurtigt. Garnet er det regnbuefarvede håndfarvede Opal, jeg også brugte til de her - simple filigree fingerlings. Der er stadig en del garn tilbage, så laver nok et smalt tørklæde - og vupti et fint lille sæt det blir :)

I morgen tager jeg min ugentlige tur sy'på til tureby og arbejde lørdag. Kom frisk og køb aaaaaal vores frugt & grønt - trunten her skal have en ny ipod. Min elskede shuffle har kastet håndklædet i ringen og er stendød...suk...miss you little i-buddy.

Tidlig god weekend derude :)

DSC01376

DSC01371

Dagens face statusser

1. status.
Onsdag kl. 14.47:
...er så smadret at det har taget mig 5 min, at finde udaf at jeg intet interessant har at sige.

- på vej hjem fra arbejde i Næstved. Tror snart jeg gror gæller med alt det vand vi fik i dag, blop blop.2. status.
Onsdag kl. 18.00:
...nåh men så stod man der på sit badeværelse, med blod løbende ned af armen og blod udover det hele og plaster virkede ikke og ens first aid kit var blevet væk og panik panik og av av av avr! Næste logiske tanke i Sas' hoved - trusseindlæg og tape SGU da! ...og så virker det! Muhahahahaha! :D

- og så lærte vi at man skal gøre som lægen siger, og skifte sin bandage om MORGENEN, dagen efter man har fået fjernet stort modermærke på arm, og IKKE vente til man lander i lyngby kl. 17 nul dut. For lortet sad jo fast i det størknede blod og ville ik rigtigt give slip, på anden måde end "3-2-1 AVR!" måden. OG at når man hedder Sascha, skal lære at have et bredt udvalg af plaster liggende...åbenbart...


....gab...hjernekoma...tror bare jeg går i seng nu...

Det var da ik så slemt...

...tænkte jeg indtil bedøvelsen tog af.
Jeg er nu minus modermærke på indersiden af overarmen og et i bh-strop området, men plus noget der lige nu gør maaaaajet AVR! og fremtidige ar (men de er så små at jeg kan leve med dem).
Så har meget ondt af mig selv lige nu...nåh!

avavavavavvaaavavavavavavavavavavavavavavavavav!

...nåh ja og så er der NOGEN der har glemt at slukke bruseren over Lyngby i dag. Min vej ligner snart så meget en flod, at jeg ikke ville blive overrasket hvis Nettobåden kom sejlende forbi på sin kanalrundfart.

Knotty

navia knotty

En blanding af Harry Potter, ny strikke-besættelse og drømmen om snarligt køligere grader, har fået mig til strikke huer. Det er ingen hemmelighed at jeg eeeeeeeeeeeeeelsker huer. Og i år bliver det huer med snoninger, der kommer til at pryde mit røde hår.
Og så er det jo bare fedt når man tilfældigvis opdager, hvad der kan gå hen og blive en klassikker i familien Christiansen - Knotty but Nice hat fra knitty.com vinter 09.

Har allerede strikket 2. Den hvide her var egenligt til mig selv, men min lige så hueglade søster endte med at få den, fordi den klædte hende såååå yndigt :)

Den er strikket i råhvid Navia Trio, som egner sig perfekt til det her mønster. Har brugt 1½ nøgle garn.

Har netop i dette øjeblik lavet en lilla i Peruvian Highland Wool til samme søster, og vil senere gå igang med en til mig selv i grønt Peruvian. Peruvian virker os kanon med den her opskrift og der bruges ca. 2 nøgler garn.

Tror jeg vil eksperimentere lidt med pindestørrelsen på den til mig selv. For nok passer den her til fint til Malle og hendes giga hår, men til os med normalt hår synes jeg den er lidt stor i det, så vil prøve at gå en halv pindestørrelse ned til at starte med.

Lige meget hvad, så bliver det her ikke sidste gang i kommer til at se Knotty. Det er en hat der kræver at blive eksperimenteret med, med garn og pindestørrelse :)

navia knotty 1

navia knotty 2

navia knotty 3

navia knotty 4

Undre mig stadig...

...hver gang formlen DSB + VAND + S-TOG er lig med KAT-A-STRO-FEEEEEEEEEE!!! inde hos det der DSB. Og det er lige meget om vandet er frossent eller flydende. ALT går i stå (indsæt dramatisk lyd her!). Og hvad der normalt tager en time fra Køge til Lyngby, bliver til 2 timer i diverse transport midler fra dsb og movia.

Oki, ved godt det PISSEDE ned i går, har set billederne på "vi-kalder-alt-BREAKING-fordi-vi-bilder-os-selv-ind-at-vi-en-dag-bliver-lige-så-store-som-CNN-"TV2 NEWS. Var der uheldigvis ikke selv, fordi jeg stod og soppede i mine gummisko nede på Torvet i Næstved, hvor det sjovt nok OS pissede ned.

Og jo, jeg stod os og stenende over kiosken på Buddinge St. der mildt sagt lignede et bombet lokum (og os stank lidt sådan).
Men alt vandet var jo VÆK, da jeg steg på linje E kl 15.15 i dag. Pist væk! Så hvorfor jeg lige skulle med 2 toge og 2 busser for at komme hjem, er mig altså en gåde. Og så tog det en evighed. Og en evighed i majet varmt s-tog, med to knæverende matroner lige ved siden af... er ikke fun, kan jeg hilse og sige.

Mig ik forstå det...

p.s. og JA, hver gang det her sker vil jeg brokke mig, for det er min ret når jeg hver måned betaler 688 kr (!!!) for at køre med offentlig transport. Nåh!

10 ting du ikke vidste om mig...

En ny blogleg har set dagens lys og jeg er blevet tagget af Lisa, så here we go :)

1 - Er vegetar. Egentligt ikke et bevidst valg, men er mere kommet af at jeg er studerende og synes kød er dyrt. Og så kan jeg ikke fordøje visse kødtyper ordenligt, får giga ondt i maven og kvalme. Så nu spiser jeg kun fugl og fisk når jeg endelig spiser kød :-)

2 - Jeg har en skønhedsplet mellem lille - og ringefinger på venstrehånd. Synes den er så fin.

3 - Jeg går til psykolog. Troede i mange år at jeg var depressiv, men viste sig at jeg "bare" var traumatiseret. P.S. Det går så godt nu at psykologen i går sagde, at vi nu kun skal ses én gang om måneden, fordi jeg er på rette spor "af livet". Jey! :)

4 - Min ynglings butik er TP Music. Den er lissom kage - farlig, but oh so tilfredsstillende. Er der jeg bruger flest penge hver måned.

5 - Jeg ejer ikke skyggen af grønne fingre. Kan slå en kaktus ihjel.

6 - Jeg har en svaghed for kitsch ting. Elsker humoren i dem, så rundt omkring i min lejlighed står der ting a'la min pink Buddha og den sorte prinse frø.

7 - Mit ynglings slik er Poletter. Kan snilt spise en stor pose på et par dage, haps haps haps!

8 - Da jeg var inde og se Troldmandens Lærling (som btw totalt kan anbefales), tog jeg mig selv i at tænke "hmmm ham Nicolas Cage er faktisk lidt små lækker". Har aldrig syntes noget særligt om ham... før nu åbenbart :-P

9 - Er fantastisk træt af gruppearbejde og gruer for det næste semester, som med garanti er proppet med det. Personligt lærer jeg ikke en ski' af det.

10 - Min ynglings årstid er Efterår. Elsker vejret, synes naturen er småååk og så er det bare toppen, at man igen kan smyge sig i lækkert lunt strik.

Det var mine 10 ting, som jeg lige kunne komme på mens jeg stener morgenflimmer med morgenmad, og katten der ikke rigtigt har fattet at jeg spiser ergo ikke har lyst til at glo på dens røv :-P

Da alle mere eller mindre er blevet tagget, bliver min "tagning" alle der skulle have lyst til at fortælle 10 ting om sig selv :)

Just an ordinary tirsdagHar knap 14 dage tilbage af min ferie, og den bliver brugt på strik. Strik strik strik..!
Folk strikker til forskellige ting. Ved min mor elsker lydbøger.
Jeg er mere til levende billeder. Og fordi jeg ikke er velsignet med canal+ og TV1000 (som jeg btw. STOR nyder i weekenderne hjemme hos la familia), så ser jeg enormt mange DVD film for tiden.
Tror næsten jeg har fået set alle mine lidt over 200 dvd'er (incl. 2 x LOST og hele Sex and the City).

Nåh ja, og så har jeg i dag haft den gode undskyldning at holde mig indedøre, fordi jeg i lørdags på arbejde fik en nasty skoldning på min ryg, fordi jeg havde glemt solcremen hjemme i huset og ikke havde fået smurt noget på ryggen om morgen - SÅ flot aftryk jeg har af min top med bryderryg nu :-P

Og så er jeg bare ikke den store solbader. For udover at have samme hudfarve som en vampyr (og så så man lige mig være in, sådan vupti vapti! takket være Twilight og Dita von Tese..den havde i ik li set komme hva' :-P), så kan jeg slet ikke se det sjove i at ligge og stege i solen, med og uden underholdning. I just don't get it.

Nåh men film. I dag har jeg set Bobby (fandt den i Tiger til 20 kr i går) der handler om den aften Robert Kennedy blev dræbt. Årh manner den var rørende. Var sååååååååå tæt på at tude bare en lille bitte smugle, som i "SNØFT! altså!". Satte en masse tanker igang om hvordan verden ville have set ud, hvis han havde overlevet. At tænke sig en verden... Se den!


I søndags, da jeg små hærget efter sjov lørdag med druk og hygge hos gode venner, skulle købe ind i fakta på lyngby st. sad der en harmonikaspiller og spillede temaet til Godfather. Første tanke "Man burde altid høre harmonika versionen af det nr. på en grå regnvejrs søndag. Passer perfekt!". Anden tanke "Sgu egenligt længe siden jeg har set de film hmmmm..". Og lige siden har jeg haft lyst til at se den. Så så de første to film i trilogien i dag :-D
Og i morgen når jeg kommer hjem fra hudlægen, ser jeg den sidste mens jeg strikker vidre :-D


Hvad kører i baggrunden mens du strikker?

jeg hader

...at tage penge for at strikke noget for folk jeg kender. Hader det vir-ke-lig! Gjor det faktisk helts gratis. Hader virkelig penge når de er mellem jeg og min familie og mine venner. Kan ikke ha det! Penge er roden til alt ondt!

Men så på den anden side.

- Jeg lever af SU (folk på fucking kontanthjælp får flere penge end jeg gør!...og her kunne jeg komme med en meget lang svada om lige netop det punkt, men det venter vi med til en anden dag...og ja jeg MÅ GODT, for har været i praktik i et jobcenter og arbejdet med kontanthjælpsmodtagere OG jeg læser til socialrådgiver OG om 1½ år får jeg løn for det OG jeg stemmer SF OG jeg er feminist OG jeg følger med i samfundet OG jeg er godt opdraget!..nåh).

- Strikkede ting er jo ikke ligefrem noget der er hurtigt lavet. Et sjal vil i min ferie, hvor jeg intet andet laver hele dagen (udover at spise, gå på wc og undre mig over at katten stadig synes det er TOP-PEN at jagte fluer), tage minimum en uge. Og der snakker vi et af de mindre ala Swallowtail eller Haruni og en arbejdsdag på 12 timer. Tænk jer lige hvis jeg sku tage timeløn for det arbejde. Så forstår man pludselig godt at handmade sweatre, koster hvad de koster. ...og vupti så ville Sas være millionær...hmmm... :-P

Og det sidste argument...

- Jeg er igang med at spare sammen til en forlænget weekend i efteråret, som bliver min første tur uden for DK's grænser i flere år. Er så desperat efter at se andet, end mit i længden trættende fædreland, at jeg vil være tilfreds med en tur over sundet til Malmø. Kan godt være de ligner os, men i det mindste snakker de et andet sprog.


Og så alligevel har jeg, på trods af mine vir-ke-lig faaaaantastic argumenter, det skide svært med tage penge for mit arbejde. Er jeg den eneste der har det sådan?