RSS

jeg hader

...at tage penge for at strikke noget for folk jeg kender. Hader det vir-ke-lig! Gjor det faktisk helts gratis. Hader virkelig penge når de er mellem jeg og min familie og mine venner. Kan ikke ha det! Penge er roden til alt ondt!

Men så på den anden side.

- Jeg lever af SU (folk på fucking kontanthjælp får flere penge end jeg gør!...og her kunne jeg komme med en meget lang svada om lige netop det punkt, men det venter vi med til en anden dag...og ja jeg MÅ GODT, for har været i praktik i et jobcenter og arbejdet med kontanthjælpsmodtagere OG jeg læser til socialrådgiver OG om 1½ år får jeg løn for det OG jeg stemmer SF OG jeg er feminist OG jeg følger med i samfundet OG jeg er godt opdraget!..nåh).

- Strikkede ting er jo ikke ligefrem noget der er hurtigt lavet. Et sjal vil i min ferie, hvor jeg intet andet laver hele dagen (udover at spise, gå på wc og undre mig over at katten stadig synes det er TOP-PEN at jagte fluer), tage minimum en uge. Og der snakker vi et af de mindre ala Swallowtail eller Haruni og en arbejdsdag på 12 timer. Tænk jer lige hvis jeg sku tage timeløn for det arbejde. Så forstår man pludselig godt at handmade sweatre, koster hvad de koster. ...og vupti så ville Sas være millionær...hmmm... :-P

Og det sidste argument...

- Jeg er igang med at spare sammen til en forlænget weekend i efteråret, som bliver min første tur uden for DK's grænser i flere år. Er så desperat efter at se andet, end mit i længden trættende fædreland, at jeg vil være tilfreds med en tur over sundet til Malmø. Kan godt være de ligner os, men i det mindste snakker de et andet sprog.


Og så alligevel har jeg, på trods af mine vir-ke-lig faaaaantastic argumenter, det skide svært med tage penge for mit arbejde. Er jeg den eneste der har det sådan?


2 kommentarer:

Lisa Sandra Hansen sagde ...

Det tror jeg bestemt ikke du er. Jeg har det i hvert fald på samme måde. Ikke fordi jeg er så vanvittig kreativ at jeg får bestilling på ting. MEN bare generelt det med penge mellem venner/familie.

Når det så er sagt, så gad jeg da godt give en timeløn for at lære at strikke :) - Så ville det blive til mere end en forlænget weekend, for det ville tage sin tid :)

Taxastrikkeren sagde ...

Du er da bare normal!

Jeg strikker af princip ikke for nogen som helst. For så ville jeg ikke GIDE og sidde der og finde på dårlige undskyldninger - NIX! Men jeg har jo to store piger som ikke strikker og et barnebarn der bare "mangler" hele tiden. OK - det er jo sjovt at strikke til sådan en størrelse. Min mor tager også gerne imod. Og så er der det med at lave gaver - det er på mine præmisser og hvad folk ikke ved er på vej, kan de jo heller ikke gå og spørge til, vel?