RSS

WIP's

Når nu jeg alligevel var igang herinde på bloggen, synes jeg da os liii at jeg ville vise de WIP's jeg arbejder mest på for tiden.

Igen - vanter og tørklæder. Lidt kedeligt, men fryser jo.

Bedste veninden bestilte et par laaaaaaaange armvarmere/vanter og det bedste bud på det jeg kunne komme på, var Dashing fra knitty. De er SÅ nemme at lave. Tar seriøst kun en dag at strikke en.
Så her er den første blå til Stizzer. Har os lavet en i lilla til mor. Nu skal jeg bare lave 2'erne, men sådan som vejret er i dag haster det vist ikke ligefrem.
Garnet er Highland. Normalt har jeg brugt det til ragsokker, men synes faktisk det passer rigtigt godt til de her. Det er daaaaaaaaaaaaaaaaaaarjligt blødt og de små farvepletter hist & her gør det hele lidt mere funky i mit hoved :-D


Fandt en opskrift på ravely for et par uger siden jeg vidste jeg ville lave, anede bare ikke med hvilket garn. Vupti - fandt jeg et nøgle Opal Harry Potter i en kurv. Og vupti, første vante blev lukket i formiddags. Synes at det super simple snonings mønster og det farverige garn passer som fod i hose. Og så manglede jeg totalt et par tynde håndvarmere, så peeeer-fect! Regner strækt med at tage dem på når næste Harry Potter film går i biffen :-D

Og nu det The Long-cat Scarf. Da jeg fandt det på ravelry vidste jeg bare at jeg SKULLE eje det tørklæde. Det er jo herre cute! :-D ...og så får jeg os lige lært hvordan man strikker to sider på én gang med to farver. En hel ny teknink jeg ikke har prøvet før og nok os derfor det ikke bliver færdigt til den her vinter hehe. Men indtil vidre er jeg ret så tilfreds med hvad jeg har fået lavet. Garnet er Navia 3 trådet til pind 4½ og det passer perfekt. Er gået en halv pind ned til 4½ (de bruger 5mm i opskriften), men ellers blir opskriften slavisk fulgt. Lige nu er det dog liiiiidt kedeligt fordi jeg strikker the looooooooooong part. Men det skal nok blive godt...engang....

tørklæder og armvarmer

...er hvad der bliver strikket på for tiden. Har en masse WIP's liggende i hjørner over hele lejligheden. Men har også et par færdige ting.

Har fået lavet to baktus tørklæder.
Et i noget søblåt-grønt håndfarvet uld og et i Hundertwasser "Die Nachbarn 1 - Spiralsonne ung Mondhaus". Er ret vild med begge. Kan enormt godt lide at garnet er sådan tykt-tyndt på det ene, mens jeg elsker Hundertwassers farvepalet på det andet.Dagens sidste færdige projekt er et vante Naviakit fra mors biks.
De var super hurtige at lave, lækkert blødt garn og ret søde synes jeg. Når det blir rigtigt koldt blir de fast inventar i min taske.

Give Away nu lukket


Fordi jeg højst sandsynligt ligger med tømmermænd i morgen, takket være bedste veninden, lukker jeg Give Away'en i dag :)

De heldige "vindere" blev:

Dandylion - 6A
Viohlin - 2 og 7
Puttenings - 5 og 4A
Schjerning - 9
Dorte Pedersen - 3A
Mimi K Jensen - 1 og 1A
Og til Rikke går de sidste to tørklæder ingen ville have 2A og 5A :-)


Mangler bare Rikkes adr så vær sød at sende den på min mail sascha.jc@gmail.com

Vil prøve at få sendt pakkerne i løbet af de næste 14dages tid, incl dem til gaver på vandring.


Hav en god weekend derude :-)

The Dude


Jeg ELSKER filmen The Big Lebowski og har tit tænkt på hvor fedt det kunne være at have The Dude's cardigan (den på billedet doh :-P).. well fokes.. andre har åbenbart tænkt det samme for i dag faldt jeg over den på ravelry. Og den ligner totalt :-D
Skal totalt lave en til mig selv næste vinter...eller...bare når jeg engang er færdig med alle mindre andre større projekter :-D


The Dude's sweater (blog link. Hvis du vil finde den på ravelry så søg på The Dude og så popper den op :) )


FN's fredsdag


Forresten - i dag er det FN's Fredsdag også kendt som Peace One Day.
Manden bag Jeremy Gilley har arbejdet på sit projekt Peace One Day siden 1999, altså 10år i dag og han kører stadig på. Så en dokumentar om ham (The day after peace hed den) for et par uger siden på DR2 og han ER altså for sej. I dag kan millioner af afgahnske børn blive vaccineret mod polio, fordi oprørerne har gået med til at holde fred i dag. ....mener bare....HALLO! RESPEKT!
Tænk hvis vi en dag kan takke denne mand for totalt verdensfred bare en enkelt dag...
Mere mislinger

Nåh men når nu Dea befaler må man hellere :-P De blir forresten kaldt Weasley og Granger, gæt selv hvem der er hvem :-P
Og snakkede med dyrelægen i dag der ikke mente at det var nødvendigt at de alle kom ind, så længe mislingerne spiste godt og Tiger ellers så fin ud.
Tilgengæld skal Potter kastres i morgentidlig i stedet. Så det skal nok blive en sjov uge...suk hehe...Nu med 4 katte....indtil vidre...Det her var så dagen hvor:
- Potter tog en dukkert i wc'et INDEN jeg trak ud.
- hvor Potter prøvede sit første kattebadekar i køkkenvasken.
- Og dagen hvor jeg kom hjem til en Tigermis der havde født, indtil vidre, to killinger i sofa'en.
....troede slet ik at hun var SÅ gravid, men oki.....


I morgen tar jeg kun i skole til kl 12 og på hjemvejen tar jeg lige ind forbi den lokale grøntmand og får en kasse til den lille nye familie. For har se'følige lige smidt den ud jeg selv havde, såååååå typisk!
Tirsdag kommer de alle med til dyrelægen, bare for at tjekke at alle er raske.

Tror bare jeg skal se noget tv og strikke lidt nu pyyyyh....

Give awaySå er det tid til bloggens første Give Away nogen sinde.
Jeg har muget ud i min beholdning af strikkede huer & tørklæder.
Reglerne er enkle, i skriver nummeret på hvad i vil have i en kommentar og så gælder ellers først til mølleprincippet.Hvis i ik bor i KBH sender jeg det sefølig bare :)
Og man må få alt det man vil, ingen grænser der :-)Give Away'en kører i en uge, altså til næste søndag aften. Det der er tilbage ryger ned til min lokale genbrug.
Et rødt kryds over tingen på billedet betyder at den ER taget :-)

Hvis i vil se noget af det på, kan jeg måske overtales til at lege lidt model hvis i spør pænt :-P
Og spørgsmål stilles selvfølgelige bare. Skal gøre mit bedste for at svare så godt jeg kan på dem.
Alt skal væk så jeg kan lave nye ting, så gå amok de damer! :-D
Bonus info: til de Harry Potter-glade kan jeg fortælle at 2 og 6A er Hermione's hue og Luna's tørklæde, begge fra den nyeste film så vidt jeg husker :)
(billederne blir større hvis i klikker på dem)


Så er det ved at være tid...


...til at få sendt nogle gaver afsted fra min del af Gaver på vandring.

Så til de tre quinder Puttenings, Miss Dandylion og Strik, Strik & atter strik - send hid jeres adresser på sascha.jc@gmail.com og vupti, så går der ikke længe inden en tidlig julegave bliver smidt jeres vej.

Vil ik love noget stort og super fancy, bruger trods alt det meste af det der før var ren strikketid på lektier nu (buhu!), men lover tilgengæld at det er 100% made by Strikkekatten og 100% faaaaaab :-D


Såååå....SÆT IGANG!


..og så lige en teaser.....


I løbet af lørdag eller søndag vil der blive smidt en Give Away op her på bloggen. Har muget ud i mit lager af strikkede/hæklede huer, tørklæder og halstørklæder, og derfra valgt de fedeste af tingene som jeg ikke vil beholde.
Har kun brugt det meste 1 gang og da det fylder såååååå meget og jeg jo gerne vil strikke nye ting, ja så kommer det jer til gode. Resten ryger ned til den lokale genbrug :-)


See ya later aligator ;-D


Familiesammenføring at last...

Lige en hurtig opdatering inden jeg går i koma på sofaen med cola og guf og en film i dvd'en.

Tiger nu ENDELIG hjemme hvor hun hører til - hos mig og Potter :-D

Og indtil vidre går det oki med familiesammenføringen. De er ikke totally "åårh hvad totalt ynglings kat", men de hader heller ikke hinanden så det kan man vist kalde for en forløbig succes.

At jeg så har Tiger mistænkt for at ha hygget sig LIDT for meget med en hankat derude på landet, venter jeg lige med at tænke vidre over til vi har været til doctor dyr på tirsdag. For kan seriøst ik overskue tanken om os at ha killinger i den her lejlighed/byggeplads.

Men NU vil jeg gå koma.. er helt smadret efter at ha slæbt frøken fed først 2km gennem en skov på gå-ben (mine forstås) og så først med det ene tog og så det andet og så til sidst bussen.. og Tiger kan IKKE lide at køre med nogle af delene, eller bare sin transportkasse generelt. Så den fik ik for lidt med brok både fysisk og med stemmen...

Nu med flere huller

Efter ren indskydelse i går oooog fordi jeg kom til at købe nogle øreringe hos Miss Vera, i sidste uge (spør mig ikke hvorfor, for havde ikke huller i ørene den dag), fik jeg en tid hos Gorlubb Piercing i eftermiddags.

Har prøvet at få skudt øreringe i 3 gange og alle gange gik der betændelse i det. Den ene gang faktisk så slemt at en af ørestikkerne skulle ud den forkerte vej, altså hives ud bagfra på skadestuen. Husker stadig den dag med gru!Men jeg er altså ik færdig med at prøve at få de skide huller, så nu prøvede vi igen.
Der er jo os den forskel at pierceren bruger en nål til at lave hullet med, og alt er sterilt og engangs. Og så var han super flink, hvilket tæller stort når Frøken tøsetøs skal have meget spidse ting igennem ørene hehe.

Så nu sidder jeg her med totally bling bling titaniums ørestikker og so far tror jeg på det. Gjor i hvert fald kun ondt da han stak sååååååååååååååååååååååååååååååååååååån en lang nål gennem mine øreflipper :-D

Og når man så på vejen hjem kommer til at købe sin yyyyyynglings Ben & Jerry's is (New York Fudge Crunk), som Potter sjovt nok os er ret vild med:-S, så hjælper det lissom os lidt på det hele :-D

Nu vil jeg se projekt Runway med chokokatten. Hyg derude :-)

Potter...


Nu har jeg os Potter vist snart boet sammen i over en måned og nuj vi hygger.
Den eneste grund til at storesøster Tiger endnu ikke er her, er at hun åbenbart er vild med at bo på landet. Hun har i hvert fald været pist væk alle de gange jeg har været i Tureby for hendte hende.Men back til Potter. Han er en herre skæg lille mis der bruger dagen på at lege, sove, lege, sove, sige hej, æde, nusset på mavsen, æde, nusset lidt mellem ørene, æde, sove på moi helts helt oppe under hagen o0000g... nåh ja, fedte for mere mad :-P


Så vi hygger os, men for mit eget vedkommende ku det være rart hvis Tiger snart gad indfinde sig, og banke lidt af hans natte-energi ud af ham. For han har stadig ik fattet at jeg altså ik synes det er fedt at blive vækket, midt om natten af en killing der hapser mig i storetåen. Dumme dyr hehe :-)

Huer

Endelig noget strikkerelateret her på bloggen igen :-)
Strikker lidt på en masse ting. Bl.a. Sahara fra Stitch Diva Studios, men gider altså ik vise billed af den endnu for mangler stadig 1½ ærme og halskanten.

Tilgengæld er her 3 huer. Er jo snart efterår og jeg eeeeeeeeelsker huer af to grunde. 1. De er mega nemme og hurtige at lave og 2. Jeg er velsignet med et hattehoved :-D

Første hue er Parisian Beanie Beret fra Stitch Diva strikket i lysblåt Highland fra Løve Garn. Super nem og sjov at strikke, og pga pindstørrelsen (5.5-6mm) gik det os mega hurtigt = we like!
De næste to er fundet i bogen One-Skein Wonders, som jeg btw godt kan anbefale at købe. Den er ret god når man lige sidder og mangler noget små nemt til det der ene dumme nøgle man bare ik aner hvad skal bruges til.

Har lavet Ribbed Cap i det lækreste håndfarvet uld jeg fandt hjemme i mors gemmer. Elsker at det er tykt/tyndt, derfor den super simple hue så både farver og struktur i garnet rigtigt kan blive fremhævet.

Og den sidste, Basic Tam with Flowers (her uden blomster). Igen garn fundet i mors gemmer. Det blødeste bomuld i totalt lækre anti-vinter farver :-D Normalt er jeg ikke super fan af perlestrik, men synes faktisk at det er et perfekt match med det her garn for det viser totalt farverne på den fede måde.

For samtlige billeder - farverne er en del mere kraftige i virkeligheden. Tror snart jeg skal udskifte mit kamera hmmm...

Nu - hygge lidt mere med Potter inden jeg kaster mig over malerrulle og gangen, der er ved at transformere sig fra knald gul til skøn råhvid. NUJ det pynter!

Hav en god søndag derude :-D

L.O.C


Oki lad os sige det sådan her - jeg er en rocktøs. Elsker en god tråd mere end noget andet når vi snakker musik.
Jeg kan også godt lide en masse andet musik, men vil altid vælge rock frem for andet.
I går blev jeg dog i 1½ time totalt omvendt.
Selvom jeg det meste af tiden kun kunne se storskærmen fordi jeg er 164cm høj, så var L.O.C i tivoli ikke en skuffelse. Langt fra! Han er faktisk en af de få kunstere der lyder skide godt live og som formåede at få HELE plænen og alt omkring med.
Mit personlige højdepunkt - da Simon Kvamm kom ind og var med på Superbia. Det nr er, sammen med hospital, genialt!

Jeg bøjer mig i støvet for L.O.C og håber at der ikke går for mange år før han kommer tilbage:-)

nyt kæledyr - Mads Mikkelsen
Har fået nyt kæledyr baghaven....eller....er da oki at være misundelig på hans kone, er det ik?
Alene pga det billed der kunne jeg godt finde på at se Valhalla Rising, selvom selve plottet lyder liiiiidt...blaaah!

Og nu - off to Tivoli for at se L.O.C senere i aften :-D

Hav en god weekend derude!